Spring/summer outfit faves!


Are you dreaming about summer? In the mood for some shopping dolls? Check out my faves here, all are from SheIn and they are a steal of a deal!


xoxo
K.

Kako ustvariti čudovite kodre brez kodralnika?


Medtem ko se nekatere srečnice rodijo s kodrastimi lasmi, se moramo druge poslužiti drugih izvirnih načinov kako doseči lepe in zdrave kodre. Ker sem se z leti zelo naveličala uporabe kodralnika in drugih toplotnih pripomočkov za oblikovanje las, posledično tudi zaradi tega ker resnično uničijo in izsušijo konice sem nekako opustila željo o lepih kodrih. Pa tudi sama imam dokaj "težke" lase in ponavadi so mi kodri držali le slabo urco ali dve-medtem ko sem za oblikovanje kodrov porabila sigurno eno uro.
Končno pa sem našla dva produkta, ki mi pomagata ne le zaščititi lase temveč jih tudi čudovito skodrata in končno si spet lahko naredim kodre brez skrbi. In to na najbolj varen način!
Znamka John Frieda je že dolgo časa znana po svojih kvalitetnih izdelkih za oblikovanje in nego las, kar nekaj časa že prisegam na uporabo njihovih izdelkov, saj resnično odlično ustrezajo mojemu lasišču. Rada bi vam predstavila dva izdelka katera največ uporabljam v zadnjih tednih. Oba sta iz kolekcije FRIZZ EASE, prvi izdelek, ki ga uporabljam je DAILY MIRACLE, ki je dejansko celodnevni balzam, namenjen intenzivni negi in obnavljanju las, prav tako pa lase varuje pred škodljivimi zunanjimi vplivi. Izdelek se nanese na mokre lase, ki jih kasneje posušimo s fenom. Drug izdelek, ki ga uporabim po uporabi Daily Miracle spreja pa je GO CURLIER Heat activated sprej, ki ustvarja kodre. Ok najbrž ste opazile napis "heat activated" kar pomeni, da se izdelek aktivira s pomočjo toplote ali kodralnika. BREZ problema lahko sprej uporabite tudi brez toplotnih pripomočkov! Najprej naj povem, da kodralnika ne uporabljam, in da so kodri nastali čisto naravno- s pomočjo obeh sprejev. Lahko pa po uporabi spreja brez problema uporabite kodralnik, ki vam bo ustvaril še bolj močne in  še bolj obstojne kodre, vse tja do obljubljenih 48ur, jaz pa bom ustvarjala kodre brez uporabe kodralnika-ker mojim lasem tako bolj ustreza

UPORABA
Vse kar naredim je, da si pred spanjem 1. umijem lase, 2. jih "posprejam" z zgoraj omenjenima izdelkoma (do 10 pritiskov), 3. si jih posušim z bolj hladnim zrakom (tako se preventivno izognemo suhim konicam) in 4. lase intenzivno spnem v figo in pustim, da čez noč počivajo. Rezultat so mehki in svilnati kodri, kot iz frizerskega salona, obstojni tudi do par dni, v mojem primeru tudi do naslednjega pranja las. Odvisno kakšno intenziteto kodrov iščete, meni ustrezajo že malce valoviti in bolj na videz naravno skodrani lasje, ki so primerni za vsak dan. Izdelka sta res neverjetna, ne vem kako sem lahko zdržala brez kodrov tako dolgo, resnično vam priporočam nakup obeh omenjenih izdelkov, sploh če želite res tiste zdrave in "kot da ste ravno prišle iz salona" kodre. 

xoxo
K.

YSL ROUGE VOLUPTE SHINE 11 new lipsticks: Spring edition!


Yves Saint Laurent šminke so že kar nekaj časa simbol  in ikona lepotnega luksuza, ki ga je nemogoče spregledati. Tudi meni so že od nekdaj YSL izdelki zelo pri srcu in že dolgo časa sem si želela preizkusiti ravno njihove šminke. Vedno kadar grem v drogerijo, se kot začarano ustavim pri YSL stojalu.

-ROUGE VOLUPTE SHINE in 12 novih odtenkov-
Verjetno ste že seznanjeni z njihovo ROUGE VOLUPTE SHINE oil-in kolekcijo s 18 šminkami. V to kolekcijo so letos dodali kar 11 novih odtenkov, ravno prav za pomlad in poletje. Odtenki so zares čudoviti, zelo nosljivi in mazljivi, kar je pri takih znamkah in cenah zelo pomembno. Ne samo, da so zelo vlažilne temveč so tudi zelo udobne za nošenje in barvni izbor je res zelo zanimiv. 
Pri takšem high-end izdelku zagotovo izberete barvo po kateri kliče vaša duša. Jaz sem izbrala odtenek 48, ki spada med temnejše, malo bolj resne in bolj drznejše odtenke ter 51, ki je zelo pomladni in energično nagajiv.
Tekstura šminke je res nekaj posebnega in prijetnega, ob stiku s kožo se čudovito stopi, ustnice nežno obarva že z enim nanosom, z večkratnimi nanosi pa dosežete zelo intenziven in pigmentiran videz, kar je značilno za vse YSL šminke. 
Je revolucionarna šminka, saj hkrati ponuja izjemen sijaj, vsebuje pomemben negovalni faktor in barvo, ki vidno izstopa. Ne samo, da šminke vsebujejo 65% različno pomembnih negovalnih olj, kar je 2x več kot večina podobnih izdelkov na trgu, so torej tudi izjemo vlažilne in negovalne. Vonj šmink je zelo prijetno sladek, ubistvu dišijo kot svež mango! Cena šminke je 33eur.

-Dizajn-
Dovolj o teksturi! Kako lep in luksuzen dizajn kajne?! Vse od zlate zunanjosti in čudovitega YSL logo znaka te šminke zbujajo prav posebno pozornost vsakega, ki stopi v mojo sobo. Ni jih možno spregledati in so zagotovo vredne občudovanja! Ker so YSL šminke že prava ikona med vsemi šminkami so zaradi svojega luksuznega dizajna lahko že pravzaprav zbirateljski primerek. 
vir: YSL
Vseh 12 novih odtenkov!

xoxo
K.

Zakaj nujno rabiš Mac Prep+prime Fix+ sprej?

Tako kot moj blog, so tudi moje makeup spretnosti z vsakim letom postale boljše in boljše. Še vedno pa sem v iskanju tistih popolnih makeup produktov, ki ustvarijo čudovit videz makeupa. Z vsemi novimi lepotnimi triki na trgu lepote in produkti je danes kar težko dosečti čudovit zaključni videz, ki deluje naravno, enostavno, a  je hkrati zelo dodelan. Prav tiste najmanjše malenkosti, lahko odlično dodelajo celoten videz in pomenijo ogromno spremembo v končnem videzu. Zame je ta majhna, a pomembna sprememba uporaba Mac Fix+prime spreja v moji vsakodnevni lepotni rutini! Kar nekaj časa sem spremljala hype okoli Mac Prep+Prime fix+ spreja za obraz, ki je trenutno in že kar nekaj časa en izmed najbolj priljubljenih lepotnih produktov vseh ljubiteljev ličil, profi vizažistov in youtube gurujev. Pa je res vreden nakupa? Definitivno!


Kaj sploh je Prep+ prime fix+ in kako ga lahko uporabljam?
Fix+ je ubistvu vlažilni/hydrating zaključni ali začetni (primer) sprej, ki s svojo meglico na osnovi zelenega čaja, kamilice in vlažilne kumare ustvari čudovit dewy finiš, sijočo in zdravo kožo, celoten makeup pa resnično poživi. Prav tako poskrbi za čudovit naravni izgled makeupa, kljub temu (po domače povedano) ali ste na obraz nanesle 1 kilo pudra! Naj poudarim, da izdelek ni "setting" sprej, saj obstaja velika razlika med zaključevalnimi in "setting" spreji. Primeren je za vse tipe kože, tudi za tiste z mastno kožo, ki uporabljate matt izdelke (puder) in bi želele, da vaš makeup izgleda bolj naravno. Za to poskrbi Mac-ov fix+ sprej, ki ga postaviš 30cm pred obraz in nekajkrat lahkotno poškropiš. Tako boš ustvarila čudovit sloj in efekt bo opazen skozi celotni dan oz. vse do večera, ko boš odstranila makeup.

Kako ga še lahko uporabljam?
Za tako komercialno priljubljen izdelek, bi pričakovala, da bo odličen pri svoji glavni nalogi (opisana zgoraj) in ekstremno uporaben še za druge zadeve. Jaz ga rada uporabljam še za kar nekaj drugih stvari. Kot sem že omenila, ga lahko uporabljaš (čisto po želji) kot vlažilni primer, naneseš ga pred nanosom pudra ali pa po uporabi pudra, da odstrani umeten izgled ličil (kar je njegova glavna naloga), odvisno od efekta, ki ga želiš doseči. Izdelek je res noro vsestranski! Uporabljam ga tudi za večjo pigmentacijo senčk za oči (izdelek poškropim direktno na čopič) in tako porabim veliko manj količine senčk kot ponavadi, lahko ga poškropiš na svojo makeup gobico za lepši in bolj dewy nanos pudra. Priznati moram, da sem več kot presenečena nad odličnimi rezultati.

Moje mnenje!
Nevem zakaj sem tako dolgo odlašala z nakupom tega izdelka. Pred uporabo tega izdelka sem kot običajno z zaključevalnim pudrom v prahu uredila svoj končni videz, kar ne razumite narobe, je čisto ok. Ker pa se ukvarjam z kozmetiko in ličenjem vsak dan je takšna sprememba zelo dobrodošla, saj mi omogoča zelo osvežen in udoben videz, kar bo super sploh za prihajajoče poletje. Dodajanje fix+ spreja v mojo lepotno rutino ni le izboljšal moj končni videz temveč je izboljšal kar celotno makeup rutino in koža po koncu ličenja izgleda zelo zdrava, naravna (kljub temu, da sem naličena v celoti). Izdelek je resnično nepogrešljiv in bo od sedaj naprej moja večna stalnica. Cena izdelka se giblje okoli 22eur.

Kozmetiko M.A.C lahko pri nas ekskluzivno najdeš tudi tukaj klik SALMA.SI

xoxo
K.