5 Places I want to visit!


Živjo dekleta! Odločila sem se za majhno spremembo blog objav. Že nekaj časa sem si želela spremembe, ki bi mojemu blogu dodala nekaj svežine. Tokrat sem za vas pripravila objavo, ki sem si jo res dolgo časa želela napisati-5 krajev, ki jih nuuuuujno želim obiskati in zakaj! Preverite ponudbo apartmajev in nastanitev na AIRbnb, sama svoja potovanja najraje načrtujem sama, brez agencij!

Želim obiskati....
#1 Otok Vis! Od mojega 9. pa do 15. leta je bil ta prečudovit otok naša redna turistična točka. Otok smo obiskali kot del začrtane jadralne poti vsako leto. Z otokom, ki je 10. največji hrvaški otok in ima približno 4.000 prebivalcev, sem vedno čutila posebno povezavo in tudi še dandanes so spomini na otok zelo živi. Otok je zares čudovita poletna destinacija, kljub temu, da otok leži v Jadranu, sem vedno imela občutek kot da sem nekje daleč daleč na Mediteranu. Počitnice na tem otoku so balzam za dušo, raj za doživetja in seveda kulinarika-nebesa za gurmane. Otoka nisem obiskala že kar nekaj let in mislim, da je skrajni čas, da naredim potovalni načrt. 

#2 Sardinija
Sardinija je drugi največji otok v Sredozemlju in je po površini večji od Slovenije. Všeč mi je raznovrstnost življenja-vse od neokrnjene narave v notranjosti in čudovitih plaž na zunanjosti otoka, ki bodo s svojo lepoto presenetile še tako zahtevne avanturiste in ljubitelje pustolovskih dogodivščin. Sardinija je bogata z zgodovino, je raj za ljubitelje vin in ljubitelje pravih italijanskih testenin. Pravijo, da je na otoku najboljše najeti skuter in se vsako jutri podati v neznano, v lov za najlepšo plažo. 


#3 Skopje, Makedonija.
Skopje je rojstno mesto mojega fanta, ki se skoraj vsako leto odpravi obiskati svojo družino. Tudi sama imam željo obiskati Skopje, saj je pravi mali dragulj stare Jugoslavije. Skopje se ponaša z sodobno arhitekturo, številnimi obnovljenimi ali na novo zgrajenimi stavbami in hrana-raj za mesojedce in pristno balkansko kuhinjo. Skopje je mesto spomenikov, največji spomenik je kip s fontano postavljen v čast Aleksandru velikemu, visok je 24m in stoji na glavnem trgu Makedonija. Kljub pestri zgodovini je Skopje tudi več kot odlično priložnost za pestro nočno življenje.

#4 Maroko, Marakeš&Casablanca
Že od nekdaj je Maroko visoko na seznamu mojih potovanj. Pravijo, da je Maroko prava pravljica med morjem in puščavo. Je zelo naravno pestra država, veter iz atlantika in vonj po mediteranu sta blagodejna za telo, pa tudi dušo. Všeč mi je bogata zgodovina, stare zgradbe, kraljeve palače in seveda puščava, seveda ne bi mogla brez kakšnega "fotošutinga" v stilu Voguea. Še en razlog zakaj v Maroko- vrhunska hrana, brez nje ne gre.

#5 Kuba
Kuba je s svojimi naravnimi in kulturno-zgodovinskimi znamenitosti ena izmed najbolj atraktivnejših destinacij. Je turistični biser Karibov in ima vse kar potrebujem- izjemno podnebje, čudovita kolonialna mesta, živa glasba na vsakem koraku, salsa, čudovite plaže in seveda najboljše koktejle. Pravijo, da se je čas na Kubi ustavil, ljudje uživajo v sproščenem vzdušju življenja. Prava "psihoterapija" in oddih za dušo.
xoxo
K.

8 comments

  1. Priporočala bi ti še Korziko ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Korzika je tudi zares prečudovita destinacija, za seznam Sem se odločala prav med Sardinijo in Korziko =)
      xo
      K.

      Delete
  2. Letos mam neverjetno željo po Maldivih, tako da bi bila to prva sanjska destinacija; od "bližnjih" pa si že od nekdaj želim videti Split (zaradi nogometa, haha), ta želja se mi bo letos končno uresničila:) Od že obiskanih pa priporočam ogled Navagio Beacha (Shipwreck) in Modrih jam na Zakynthosu :)

    xx, Sindi

    ReplyDelete
  3. moj bog kako rabim eno tako destinacijo:). meni bi bil že otok Vis dovolj, čeprav Kuba je pa za umret lepa, vsaj na fotografijah:) Krasen izbor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vis je res raj =) če bi lahko živela na otoku potem bi zagotovo izbrala ta otok =)
      xo
      K.

      Delete
  4. Sardinija, Kuba... aaaah ♡ nujno rabim oddih! :D
    J. ♡

    ReplyDelete
  5. enako!!! par dni na morju žal ni več dovolj =P stres stres stres!
    xo
    K.

    ReplyDelete

Negativity free! Thank you dolls for all your lovely comments!