Moja negovalna/čistilna rutina obraza!



Svojim bralkam velikokrat povem kako pomembna je vlažilna in čistilna nega obraza. Še posebaj to poudarim pri osebah nad 24-letom, saj so ta leta najbolj kritična. Zakaj? Naša koža začne izgubljati kolagen in z vsakim dnem je manj in manj prožna. Zato je poudarek na pravilni negi obraza še toliko bolj pomemben. Priznam, da sem tudi sama nujno potrebovala bolj urejeno in prilagojeno čistilno in negovalno rutino kože, pa z iskanjem izdelkov nikakor nisem imela sreče. Zakaj Bocassy? Ker sta me vlažilni serum in krema tako pozitivno presenetila in so bili rezultati uporabe resnično vrhunski sem z veseljem testirala še tonik in micelarno vodico. 
Kar se tiče čistilne in negovalne nege, je rutina lahko dokaj preprosta in bolje je, da čim manj kompliciramo! Za našo nego zadostuje že uporaba micelarne vodice s katero boste nežno odstranile vsa ličila iz obraza, nato pa še uporaba tonika, ki bo našo kožo še dodatno očistil in globinsko navlažil. In to je pomembno tako za suho kot za mastno kožo!


-Zakaj uporabljati micelarno vodico?- 


Imenujejo jo tudi "lepotna skrivnost francoskih deklet", je čistilo, ki se ne izpira in ne vsebuje neprijetnih mil, ki kožo zategujejo in je alternativa za običajne izdelke za odstranjevanje čistil in nečistoč. To je bil moj prvi preizkus micelarne vodice in priznati moram, da sem se končno vprašala, zakaj sem toliko časa odlašala z uporabo micelarne vodice?
Ker imam mešano/masten tip kože mi ta izdelek super prija, prav tako pa je odlična izbira tudi za čistilno nego suho kožo, saj je izdelek ne bo še dodatno izsušil. Micelarna vodica je zelo prijetnega občutka in čudovitega osvežilnega vonja, je zelo lahka in kot sem že omenila, jo uporabljam za odstranjevanje ličil. Svojo nalogo opravi več kot odlično in koža je po uporabi resnično očiščena in prijetnega občutka. Prav tako je Bocassy micelarna vodica obogatena z rožno vodo in zeliščnimi izvlečki, zato še bolj blagodejno deluje na vse tipe kože.

Vendar misel, da je micelarna vodica odstranjevalec, ličil in hkrati tonik in vlažilni izdelek je napačna!

Zato so pri Bocassy na trg lansirali še vlažilni tonik. Po uporabi micelarne vodice, ki zelo nežno odstrani vsa ličila in nečistočo, na bombažno vatko stisnem še tonik, ki še dodatno očisti in hkrati globinsko navlaži mojo kožo. Občutek po uporabi je enostavno čudovit in resnično bi ta dva izdelka opisala za luksuzna! Vedno sem se želela znebiti suhe povrhnjice, in mislim, da mi s tema dvema izdelkoma to uspeva več kot odlično! Tonik ne vsebuje parfumov, ima pa zelo osvežilni vonj. Z razliko od micelarne vodice je tonik malce rumenkasto obarvan. Tonik, tako kot micelarna poskrbi, da so nečistoče iz površine kože, ki se nabirajo cel dan odstranjene in oblikuje popolno okolje za nanos kreme in ličil. Tonik je bistveni del vlažilne/negovalne rutine in v kolikor boste izbrale malce boljši tonik ali micelarno vodice bodo tudi rezultati veliko bolj opazni. 

Po uporabi teh dveh izdelkov, je moja koža že nekaj tednov vidno bolj očiščena kot prej, tudi občutek kože je veliko boljši in prijetnejši in tudi po nanosu ličil in pudra, moja koža ni videti suha. 

Bocassy kozmetiko najdete tudi v drogeriji DM
Več o samih Bocassy izdelkih pa si preberite tukaj klik BOCASSY SLOVENIJA

XOXO
K.

2 comments

Negativity free! Thank you dolls for all your lovely comments!