Beauty: ParisAx puder in iluminator

Kateri puder uporabljate čez zimo? ParisAx puder (natural beige, 30ml-15e) je puder, ki ga bom definitivno uporabljala še kar nekaj časa, že pri prvem nanosu me je navdušil in prepričal v nadaljnjo uporabo. Zakaj? Razlogov zakaj mi je tako všeč je kar nekaj, najprej bi izpostavila super priročno embalažo in pumpico, ki kar kriči od profesionalnosti znamke in seveda sama tekstura ter obstojnost podlage. Puder bi priporočila vsem tistim z normalno/do mešano kožo za tiste, ki pa ste nagnjene k bolj izraziti mastni koži pa nekoliko odsvetujem saj začetni rezultat ne bo držal več kot 6 ur (razen če boste imele ob sebi pripomočke za korekcijo). Do sedaj sem uporabljala Clinique Superbalanced puder, ki je po mojem mnenju primeren za bolj poletne dni, saj je bolj "lahek" in njegova prekrivnost je srednje zadovoljiva (po nanosu sem še vedno uporabila korektor za kakšno nepravilnost). ParisAx puder je odlično prekriven ravno zaradi bogate teksture, zato je primeren tudi za tiste, ki imate kakšne težave z nepravilnostmi, po nanosu pa ne rabim uporabiti korektorja. Podlaga pusti resnično super izgled kože, obstojnost enega nanosa pa traja približno 8 ur. Do sedaj me noben puder ni tako presenetil, poleg Clinique znamke. Všeč mi je predvsem to, da je končni rezultat videti zelo enostaven, koža ni videti obremenjena pod težo pudra in mislim, da to iščemo vse uporabnice tekočih pudrov. Obstojnost, prekrivnost in naraven look!
Kaj pa Iluminator? Iluminatorje uporabljamo predvsem za namene osvetljevanje obraza. Iluminator poudari vašo polt po uporabi bronzerja ter senčenja obraza in z njegovo pomočjo vaša koža dobi prav poseben zdrav sijaj.  Tokrat sem prvič uporabila takšen izdelek, najprej sploh nisem natančno vedela kako in kam ga nanesti, sedaj po nekaj dneh uporabe pa me je čisto zasvojil. Vse je enkrat prvič! Uporaba ParisAx (Beige rose) iluminatorja je res enostavna, jaz ga nanesem na lička po uporabi bronzerja in blusha. Všeč mi je zato ker so moje ličnice po uporabi videti zelo sijoče in spočite! Tekoča "shimmer" podlaga vsebuje rahle bleščice, ki se kar stopijo z vašo poltjo in prilagodijo tenu vaše kože.  Ličnica z uporabo iluminatorja  prav posebno izstopa, izgled pa je resnično profesionalen!
 

Ps: Za slikanje sem uporabila le ParisAx izdelke. Puder in iluminator dobite tukaj Klik Iluminator/puder
 
Za več izdelkov pa kliknite na PARISAX
 

Beauty: Nature secrets krema za telo in roke

 
Produkt, ki je vedno nepogrešljiv v moji kopalnici je zagotovo krema za telo! Ker sem nagnjena k bolj suhi koži, še posebej v zimskem času, po vsakem tuširanju nanesem rahlo plast kreme, da nahranim in negujem svojo kožo. Kaj najprej preverim, ko se odločim za nakup kreme? Predvsem sestavine in pa vonj!!! Trenutno je med mojimi vsakodnevnimi izdelki nepogrešljiva Oriflame Nature secrets (Body cream Aloe vera&watermelon). Kaj mi je všeč pri tej kremi? Všeč mi je to, kljub temu, da se hitro vpije in ne pusti mastnega občutka nahrani kožo, ki je po uporabi zelo mehka in bolj elastična. Za to je zadolžena prav aloe vera, lubenica pa je samo še pika na i! Sama v zimskem obdobju prisegam na bolj sladke in igrive kombinacije! Prav tako pa bo redna spremljevalka v moji torbici krema za roke Oriflame Nature secrets (Vanilla&pomegranate), ki je zelo hranljiva in negovalna. Tekstura kreme je zelo bogata, kar je zelo dobrodošlo v teh hladnih mesecih! Vonj kreme je prav prijetno sladek in igriv, embalaža kreme pa je primerna za nošenje v torbici. Mislim, da imamo pozimi skoraj vse kakšno kremico v torbici =)
Ps: Oriflamov katalog lahko prelistate tukaj (klik) KATALOG

Wanna know something about me?!

Hello dolls! I wanted this to be more personal fashion post, since i always write about cosmetics and outfits.  Wanna know someting about me? My life has been marked by fashion since i was born. My mother and grandmother were also in fashion industry, fashion is in my blood and i simply love it. School never really suited me, but anyway i am studying sociology for the second year. I love freedom and creativity. Art and culture are everything. For one reason or another i always buy everything in black or white! Black is such a happy color. Beside being fashion/beauty blogger i"m self made fashion journalist and i write fashion articles for quite a few magazines. My wish: write for Elle or Voque. Hope that comes true!

Naravna nega kože! Beauty review: Aroma Herbal


V zadnjih letih lahko opazimo čedalje večjo ozaveščenost glede naravne kozmetike in njihovih naravnih sestavin. Ni pa vse kar marketinški triki oglašujejo kot »naravno« resnično naravno. Namreč čedalje več izdelkov vsebuje snovi, ki so po daljši uporabi telesu lahko škodljivi. To so predvsem težke kovine v šminkah, BHT in BHA antioksidanti in parabeni v kremah in ostalih ličilih. Seveda je teh škodljivih snovi še kar nekaj več! Ste kdaj pomislile koliko umetnih snovi dnevno »vpije« vaša koža? Puder, krema, deodorant, lak za nohte, šminka…Zato je še toliko bolj pomembna odločitev za uporabo vsaj kakšnega naravnega izdelka.
Ali res potrebujemo toliko različnih umetnih pripravkov za obraz in telo? Vprašajmo se, ali so vsa skrita ter vidna kemija in sestavine v kozmetiki res bolj prebrisane od narave, vsaj če gledamo dolgoročno. Tudi pri nas na našem lepotnem trgu pa lahko najdemo kar nekaj »beauty« znamk, ki prisegajo na naravne sestavine. Tokrat bi rada izpostavila znamko Aroma Herbal, ki je profesionalni dobavitelj tudi v zdraviliškem, spa in wellness turizmu. Kar me je takoj pritegnilo k testiranju je to, da proizvodnja Aroma Herbal izdelkov za telo temelji na bazi aromaterapije. Sedaj pa nekaj o samih izdelkih! Vonj izdelkov je božanski! Testirala sem dva izdelka in sicer iz kategorije gelov za tuširanje (vonj lime/ginger in lavender/rosemary 50 ml). Negovalno olje Calm je iz naravnega mila in ne vsebuje umetnih sestavin kot so SLS ali SLES in ostalih, ki niso naravnega izvora. Geli za tuširanje so primerni za vse tipe kože, še posebej pa za občutljivo in razdraženo kožo, kar mi v teh hladnih zimskih mesecih zelo ustreza saj je moja koža zelo suha. Vonj je res zelo naraven, ni vsiljiv hkrati pa je zelo osvežujoč,  koža pa je bila po tuširanju mehka, vidno sproščena in »nahranjena«! Opazila sem tudi razliko med samim občutkom nanosa, saj je tekstura naravnega gela dokaj drugačna od umetnega! Občutek uporabe izdelka, ki je večino naravnega izvora je zagotovo boljši že v sami ideji in v tem, da smo storili nekaj dobrega in zdravega za naše telo. Razvajajte svoje telo z naravnimi izdelki!
 
Izdelke najdete tudi tukaj (klik) Aroma Herbal via Dashbox shop
 

Striplac! Yay/Nay?

Definitely yes! Super cool, enostavna uporaba in dejansko viden in približno dva tedna obstojen rezultat. Sama ga uporabljam že skoraj dva meseca in me še ni razočaral! Za vse tiste, ki ne veste dobro kaj je tale lakec! Kaj sploh je striplac? Striplac je posebna formula barvnih lakov, ki se takoj posuši pod UV/LED svetolobo in se hitro ter enostavno odstrani v eni potezi. Dobesedno ga odlepiš in pri tem res zelo zelo minimalno ali skoraj nič ne poškoduješ svoj noht! Zadevica je super uporabna za vse tiste, ki res rade uporabljamo lake za nohte, hkrati pa si želimo malce bolj daljše obstojnosti. Le kateri se da vsak drugi dan popravljati okrušen lak?!
Kaj potrebujete za začetno uporabo? Potrebujete Twin coat lak (base in top coat v enem), ki ga nanesete prvega in po nanosu barvnega laka kot zaključni lak, uv/led lučko, Striplac vatke (ki so resnično pomemben del uporabe, saj tako odstranite lepljivo površino nohtka, in ga pripravite na nadaljnjo lakiranje) in seveda striplac barvni lak. Barvnih lakov je toliko, da se boste res težko odločile kateri odtenek vam je najljubši. Jaz imam dva, Dazzle Dance in enega malce bolj temnega Starless night. Uporaba je resnično enostavna, tudi za tiste, ki smo malce bolj nerodne pri ustvarjanju z nohtki! Seveda pa ima Striplac tudi svoje trike, katerih se je potrebno preko vaje naučiti. Ga katera izmed vas že uporablja?
 Več lakcev in informacij pa najdete tukaj (klik) Alessandro Slovenija
 

Skrb za nohte jeseni!


Živjo damice! Tokrat nekaj na temo nohtkov! Ker se nam hladni dnevi nevzdržno bližajo je pomembno tudi temu primerno poskrbeti za svoje nohte. Zakaj se nam ravno jeseni in pozimi naši nohti lomijo? Pomemben dejavnik tukaj je prav pomankanje vlage in hiter padec temperature. Ne pozabite niti na vitamine, ki pomembno vplivajo ne samo na nohte temveč tudi na lase in kožo. Kreme, ki vsebujejo vitamin A in E, so pri vlaženju nohtov v zimskih mesecih dokaj uspešne, zato tako kremo večkrat na dan nežno vtrite v nohte in obnohtno kožico, najboljše takoj po kopanju! Če pa želite preizkusiti nekaj novega in kar bo prineslo vidnejše rezultate, vam predlagam uporabo naslednjih produktov, ki jih sama uporabljam že kar nekaj časa.
Začnimo z Mango Nail Serum! To je "Formula za nohte z eksotično rastlino lučico in mangom za intenzivno stimulacijo rasti nohta". Uporabljam ga tako, da s kapalko utrem olje čez celotno površino nohta, počakam par minut, da se vpije in nato po isti metodi nanesem še Mango nail spa maslo. Oba izdelka uporabljam skupaj 1x tedensko, ko si naredim svojo tedensko nego nohtov. Če ste nagnjene k bolj lomljivim in poškodovanim nohtom pa lahko to brez problema naredite tudi večkrat tedensko. Svinčnik za nego kožice okoli nohta in rast z izvlečki aloe vere in vitamina a, c, in e pa uporabljam posamezno, večkrat tedensko oziroma po vsaki uporabi laka za nohte, lahko pa ga uporabite tudi večkrat dnevno če se vam to zdi potrebno. Vsi izdelki so primerni za normalne in ali bolj težavne nohtke tako, da si ob uporabi definitivno naredite en velik plus!

                                 Izdelke lahko najdete tudi tukaj klik klik Alessandro Slovenija!
 
ps: Prav tako pa se odločam še za nakup kakšnega novega lakca! Najbolj mi je padel v oči tale noro lep rdeč lakec od Givenchy (klik) in malce bolj temno vijolčen od O.P.I (klik), ki je čisto v jesenskem stilu. Je pa tudi super ideja za kakšno praznično darilo! Kateri pa je vaš najljubši jesenski odtenek?